Uppdatering från solen

Bassängen i soluppgången

Med bara ett par dagar kvar här i i solen så försöker jag att ladda in så mycket solenergi som det bara går. Dagarna här är sig ganska lika, upp på morgonen och börjar med lite simning för att väcka kroppen innan frukost. Efter frukost blir det lite häng och fixande innan vi sätter oss på cykeln och dagen avslutas sedan med häng och vila eller lite löpning. Igår sprang jag över bergen till närmsta stad, Gran Tarajal, för att shoppa lite. Det var nog en av de bästa löpturer jag gjort. Den var inte lång men så underbart att få springa på bergskammen.

Bergen mot Gran Tarajal

Cyklingen här är aldrig platt, det är bara upp och ned, olika mycket. För mig har det varit perfekt med denna bergsträning. Med tanke på vad jag har framför mig i juni så är det just berg jag behöver träna i. Det som gjort mig väldigt glad är att jag under hela veckan känt mig väldigt stark uppför. Jag har ju inte direkt kroppsformen av en bergscyklist och min starkaste sida har alltid varit på platten, men banne mig om jag inte börjar bli stark i bergen också. Att ta sig upp på toppen av ett berg för att sedan få susa ned för det är helt fantastiskt.

Backen ned

Självklart passar vi även på att luncha på mysiga tapasställen utmed vägen. Jag tycker att man ska passa på att göra detta om man är här. Visst det kanske blir ett lite längre stopp än om man bara tar en cola och macka på något cafe men vad gör det. Träningen blir inte sämre och jag lovar att smakupplevelsen är något utöver det vanliga. Idag stannade vi på ett ställe i byn Betancoria. Restaurangen är inne på ett litet hotell som ligger ovanför byns kyrka. Byggnaden den ligger i var tydligen från 1600-talet och de hade fantastiskt goda tapas.

Tapasrestaurang i Betancoria

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *